Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VDAB inschrijfmomenten voor ontslagen werknemers Van Hool

Van Hool - foto VRTNWS

Van dinsdag 9 tot en met dinsdag 16 april organiseert de VDAB in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool. De getroffen werknemers moeten zich binnen de 8 dagen inschrijven bij de VDAB.

Dat is belangrijk om hun recht op een uitkering te vrijwaren en om later recht te hebben op tewerkstellingsmaatregelen en dienstverlening, zoals het volgen van een opleiding of stages. Ontslagen werknemers moeten niet wachten op hun C4 om zich in te schrijven.

In Herentals kunnen de ontslagen werknemers van Van Hool zich inschrijven van 9 tot en met 14 april, van 9 tot 15 uur, in Moktamee (Bovenrij 30) en op 15 en 16 april bij de VDAB (Belgiëlaan 60).

Wie dat wil, kan zich ook thuis inschrijven door te bellen naar het gratis nummer 0800-30 700 (elke werkdag tussen 8 uur en 16.30 uur) of online via www.vdab.be

 

Intussen schakelt de VDAB partnerorganisaties in die outplacementbegeleiding kunnen voorzien. Later deze maand zullen deze partners de getroffen werknemers uitnodigen voor een infosessie over de outplacementbegeleiding en ondersteuning door VDAB. 

Outplacement betekent dat u begeleiding krijgt van een gespecialiseerde dienstverlener bij het zoeken naar werk. Het gaat onder andere om administratieve steun bij het opmaken van een persoonlijke balans voor psychologische begeleiding, hulp bij het vinden van een job of bij de opstart als zelfstandige of begeleiding tijdens de opstart in een nieuwe job.

Stappenplan na ontslag: vdab.be/orienteren/ontslagen/stappenplan

Van Hool - foto VRTNWS

Deel dit artikel